Solidburn

Philips introduceert SolidBurn, een techniek voor dvd-branders die het optimaal beschrijven van blanco dvd-schijfjes mogelijk moet maken. SolidBurn – ook wel aangeduid als ‘self-learning writing technology’ (SLWT) – is in staat automatisch een aantal tests uit te voeren op een dvd-schijf, om zo de beste schrijfstrategie te bepalen. Niet alleen de maximale schrijfsnelheid wordt bepaald, ook de wijze waarop de laser kwalitatief goede ‘putjes’ in de optische laag van het in de brander aanwezige schijfje aan kan brengen wordt gedetermineerd. SolidBurn zou sneller werken dan bestaande technieken.

Philips logoNormaal gesproken wordt de optimale schrijfstrategie voor bepaalde type blanco schijfjes vooraf bepaald in de fabriek en vastgelegd in firmware. Omdat er telkens nieuwe schijfjes (en drives) op de markt verschijnen, is het nodig deze firmware te updaten, omdat de brander bij onbekende media terug wil grijpen naar een standaard-brandprocedure – wat meestal neerkomt op het kiezen van tragere brandsnelheden. Echter, veel consumenten verversen de firmware niet, stelt Philips. SolidBurn maakt volgens Philips het updaten van firmware niet langer noodzakelijk voor het optimaal branden op nieuwe, of voor de drive onbekende blanco dvd’s. In Philips’ Standards & Format Verification Laboratoriesuitgevoerde tests zouden laten zien dat met SolidBurn ingeschakeld er grote verbeteringen in snelheid en kwaliteit (minder niet-corrigeerbare fouten) te meten vielen bij gebrande dvd’s, vergeleken met de dezelfde sessies met de standaardinstellingen van de betrokken branders.

Philips DVD+RSolidBurn ondersteunt momenteel alleen single layer dvd-media. Zodra een blanco dvd-disc in de drive wordt gelegd voert SolidBurn een aantal tests uit op een klein gedeelte van de schijf, Power Calibration Area (PCA) genoemd, waarin branders een Optimum Power Control (OPC) procedure kunnen uitvoeren met de laser. Volgens Philips worden over het algemeen de beste resultaten met DVD+R schijfjes behaald, omdat er volgens de Eindhovenaren nog veel DVD-R’s op de markt zijn van mindere kwaliteit. Gebruikers kunnen de SolidBurn-feature desgewenst in- of uitschakelen, standaard zal deze ingeschakeld zijn. De Philips dvd-branders DVDR1648 en DVDR1628 zullen met deze techniek worden uitgerust en in augustus op de markt komen. Dvd-branders van andere fabrikanten die gebruikmaken van Philips dvd-chips zullen eveneens de SolidBurn-techniek gaan bieden.

1120655582

Source:

http://tweakers.net/nieuws/37940/philips-solidburn-moet-dvd-schrijfkwaliteit-optimaliseren.html

Comments are closed.