Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /home/w3348378/domains/sjriek.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298

Limburgs Zuurvlees

Ingrediënten:

  • 1kg runderlappen
  • 2 deciliter azijn
  • 2 deciliter water
  • boter
  • 2 forse uien
  • 1 potje zilveruitjes
  • 3 plakken ontbijtkoek
  • 2 eetlepel appelstroop
  • 3 kruidnagels
  • 3 blaadjes laurier
  • Maizena 
  • peper en zout

Voorbereiding:

Snij de runderlappen in grove stukken en bestrooi het vlees met zout peper.
Snij de uien in ringen en meng deze door het vlees.
Voeg de azijn het water en de zilveruitjes toe en doe er de laurier en kruidnagels bij.
Laat het vlees een dag in koelkast marineren.

Bereiding:

Vlees en uien uit de marinade scheppen en droogdeppen met keukenpapier.
In een braadpan boter verhitten en het vlees en de uien aanbakken, afblussen met de marinade.
Ontbijtkoek en stroop toevoegen.
Ongeveer drie uur zachtjes laten stoven in de afgedekte pan.
Eventueel binden met Maizena.

 

Lekker met friet of aardappelkroketjes