Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /home/w3348378/domains/sjriek.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298

ragout

Ingredienten:

  • 500 g kip- of varkens-filet
  • 500 g champignons
  • 3 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g echte boter
  • 40 g bloem
  • 5 dl melk
  • 1 dl witte wijn
  • 1 boullon blokje
  • peterselie
  • peper/zout

Voorbereiding:

  • Vlees, uien , cmapignons, knoflook fijnsnijden

Bereiding:

  • vlees aanbraden en bestrooien met peper, uien en knoflook meebakken maar niet bruin laten worden. Een roux maken, de boter laten smelten en dan al roerend de bloem toevoegen tot een dikke massa ontstaat. Op klein vuur dan beetje bij beetje de melk toevoegen en de witte wijn totdat een dikke gladde massa ontstaat. Deze massa bij het vlees/ui/champignon mengsel, peterselie toevoegen en een buillonblokje fijnknijpen. Even doorwarmen en serveren in bladerdeeg bakjes